Träningsupplägg för Team U14-16 2021

Vi har skapat ett flexibelt, kostnads- och skoldagseffektivt helhetsupplägg för sommar och höst 2021 som riktar sig till U14 & U16.

Det är ett fullt sommarupplägg med fystester, barmark, individuella träningsprogram, 21 lägerdagar (Valfria samlingar) samt träning och coachning under Vemdalsslalom 2022.

Syftet och målet med gruppen är att genom kontinuitet och långsiktighet utveckla åkarnas färdigheter inom alpin racing. Vi arbetar individanpassat med utvärdering och uppföljning med huvudfokus på åkarnas färdigheter inom teknik och taktik.

Vår ambition är att skapa ett team med skandinaviska ungdomar som har höga målsättningar, är drivna och visar stor skidglädje. Du förväntas ha självdisciplin och viljan att arbete hårt för att uppnå dina mål.

Ansvarig tränare: Anders ”Calle” CarlssonCalle var med och startade upp Trysil Rennskole, vad som nu är Trysil Race Academy. Han har arbetat i Trysil de senaste 10 åren. Dessförinnan har han jobbat med de svenska och norska skidförbunden under många år. Han har varit ansvarig för de norska EC och WC herrarna. Calle har också hunnit med att jobba med det svenska WC laget där han jobbat både med herrar och damer inom teknikgrenarna.

Assisterande tränare: Kan variera från läger till läger.

Totalt antal dagar: 28 dagar

Tester & Barmarkssamling: 2 dagar i Sverige (Ort bekräftas under våren)

Lägerdagar: 21 (Valfria dagar med TRA under maj-oktober. Vissa läger kommer vara rekommenderade för gruppen).

Träning inför och under tävlingsdagar Vemdalsslalom: 5 Dagar.

Program:

Antal deltagare:

Minimum: 8 st

Maximalt: 16 st

Vid eventuellt fler än 16 anmälda, tar ansvarig tränare Anders ”Calle” Carlsson slutgiltigt beslut om vilka som tilldelas en plats. Beslutet tas med utgångspunkt i åkarens inställning och målsättningar.

Pris: 27,100 NOK

I priset ingår:
  • Träningsavgift
  • Fystester
  • Individuellt träningsprogram
  • Trasséavgifter
  • Klädpaket (Personlig nummerlapp, Hoodie, Keps, Buff och Mössa)
  • Åkarprofil + uppföljningsdokument att ta med till klubbtränare

Vad som tillkommer för åkarna:
  • Liftkort
  • Boende och mat (Vi nyttjar våra kontakter och avtal för att hålla kostnaderna nere)
  • Resekostnader
  • Salt (Vid behov kommer vi använda salt, kostnaden fördelas jämnt över antal deltagare)

Anmälan:

Om ni vill anmäla er till Team U14-16 så hör ni av er direkt till Fredrik Sars. Besked om antagning till programmet lämnas inom 7 dagar från att en formell anmälan lämnats in till Fredrik. Om ni inte är bekanta med Trysil Race Academy sedan tidigare men funderar på om det här upplägget skulle passa er, så är ni välkomna att kontakta Fredrik för att ordna så ni kan komma och hälsa på oss i Trysil eller på något av våra läger i Sverige.

Betalning:

Vid antagning kommer 5000 NOK att faktureras för att låsa upp din plats. Därefter kan resterande summa betalas vid programmets start i sin helhet eller delas upp på två eller tre betalningar.

Reservation:

Trysil Race Academy förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet för det fall träning inte är möjligt på den planerade orten eller vid den planerade tidspunkten på grund av yttre omständigheter. För det fall svenskar fortsatt inte kan resa in i Norge vid det första rekommenderade lägret så kommer det flyttas till en ort dit vi kan resa. Trysil Race Academy förbehåller sig även rätten att göra förändringar på priset eller helt ställa in programmet för det fall vi inte uppnår minimumantal deltagare.

Deltagande i träning:

För att öka er flexibilitet har vi i år valt att ha rekommenderade samlingar för teamet under våren. Därefter väljer man själv vilka samlingar man åker på. Man kan nyttja sina 21 lägerdagar vid valfria tillfällen från maj-oktober, och självklart öka på med fler dagar därefter om man så önskar. Vår utgångspunkt är att träningen som bedrivs skall vara hög kvalitativ och deltagarantalet får därför inte bli för stort. Vår utgångspunkt är att TRA även bedriver öppen träning på samma orter vid samma tidpunkter

Frågor eller funderingar:

Har ni frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att kontakta Fredrik Sars på nedan angivna kontaktuppgifter eller Anders ´Calle´ Carlsson, Tel: +47 476 030 16

Take care and stay safe!

Fredrik Sars

Managing director Trysil Race Academy AS